Despre imprimanta care i-a ras crizei in nas

„Dinamica pe care tehnica o are azi e absolut uluitoare si posibilitatile folosirii inteligente pentru aceste aplicatii noi, lasa in urma orice frison de criza. Interviu cu Dl Geo Baraian, Manager Impression Romania”

Nici nu începea bine ianuarie, ca deja faceam la Impression o – cum altfel decât – impresionanta achizitie. Cu doar un sfert de milion de Euro cumparam în plina piata devastata de criza o masinarie-bijuterie. E vorba despre un utilaj de noua generatie care printeaza pe suprafete mari, cu o remarcabila capacitate de redare a culorilor.

Pâna aici nimic deosebit – acestia sunt parametri tehnici sub care nu coboara niciuna dintre masinile noastre. Ce face în plus noua piesa? Printeaza pe orice support rigid, de la sticla la pvc, pal sau lemn. Diversitatea suprafetelor e teribil de ofertanta, iar economia de timp care rezulta de-aici, pe masura. Dinamica pe care tehnica o are azi e absolut uluitoare si posibilitatile folosirii inteligente pentru aceste aplicatii noi, lasa în urma orice frison de criza. Daca stii ce achizitii sa faci si cum sa le folosesti, e imposibil ca agentii si clienti deopotriva sa nu fie sedusi de ritmica rezultatelor versus timp. In urma cu nici zece ani aduceam în premiera în România conceptul de FTP. Satul de întârzierile constante ale curierilor si de sterila lor goana într-un trafic infernal, fiert si rascopt de iminenta proiectelor, ca si partenerii nostri – oameni cu deadline-ul la usa, am decis într-o buna zi ca asa nu se mai poate. Am cautat solutii si le-am si gasit. Hecht – numele de-atunci al companiei pe care o conduc – a fost prima tipografie care a gasit o solutie pentru transmiterea de fisiere foarte mari, pentru tipar. De la o solutie pentru clientii directi, a devenit, cum era si firesc, o solutie pentru întreaga industrie de comunicare.

Privind peste umar la ceea ce acum pare un dat firesc în vreme ce la vremea respectiva era semnul unei revolutii, realizez ca asa vor sta lucrurile si cu tiparnita noastra de-acum. Am facut deja primele probe si-ai mei colegi, dar si primii clienti care au folosit sistemul, au un entuziasm pe care e greu sa-l dezarmezi. Nu vor trece multi ani de când beneficiile folosirii unei astfel de masinarii îsi vor fi primit aplauzele. Foarte curând, genul acela de colantari “periculoase”, generatoare de abundente transpiratii datorita sistemului dificil de lipire, vor fi probabil istorie. Care tipar pe autocolant? Care lipire pe foam? Si mai ales care bule de aer pe care trebuie sa le reduci la zero prin întepare si matuire? Cele mai complicate si mai “riscante” etape din procesul de expunere a unei imagini având ca baza o suprafata rigida se simplifica dramatic. Riscul erorilor dispare, economia de timp si resurse e vizibila si clientii invariabil încântati. Noua imprimanta are toate datele pentru proiecte în care arta, design-ul si outdoor-ul creativ sa faca impresie, adica exact ceea ce conteaza în comunicarea contemporana, iesita din tipare. Aplicatiile masinariei sunt însa dincolo de declinarile din out-of-home. E vorba despre scenografie, despre proiectele speciale de indoor, despre activarea curajoasa a punctelor de vânzare sau despre creatie pentru standuri memorabile. Complementul masinariei – o unealta care permite plieri si taieri pentru materiale dificile, face ca realizarea proiectelor curajoase sau exigente stilistic sa fie o poveste de rutina. Asadar, doamnelor si domnilor, avem chiar tot ce ne trebuie pentru ca de la proiectie la realitate sa nu mai fie decât un pas. Creativi si clienti curajosi, va invitam sa ridicati mânusa si împreuna sa provocam la duel tot griul lumii în care ne miscam.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: