Personalizare prin sublimare

„Imprimarea prin sublimare digitala devine una din inovatiile despre care se vorbeste in industria graficii digitale.Aceasta aplicatie reprezinta adaptarea tehnicii avansate de imprimare digitala la conventionalul proces de transfer prin sublimare”

Sublimarea este un proces fizic care implica transformarea particulelor de vopsea dintr-o stare solida într-o stare gazoasa, fara a transforma întâi particulele solide în lichide. Sublimarea unei imagini din hârtia de transfer pe un suport implica contactul dintre imaginea printata pe hârtia de transfer si suportul de pe presa de transfer. Caldura din presa face ca particulele de vopsea de pe imagine sa sublimeze.

In timpul procesului, poliesterul suportului este de asemenea încalzit. Ca rezultat, moleculele poliesterului se deschid si particulele de vopsea, în stare gazoasa, patrund în poliester. La încheierea procesului de sublimare, presa este deschisa si suportul se raceste. Dupa racire, vopseaua este retinuta pe poliester, fapt ce demonstreaza îndelungata rezistenta a vopselei pe material comparativ cu alte metode de imprimare.

Sublimarea functioneaza doar pentru personalizari pe culoarea alb. Imprimarea prin sublimare digitala Imprimarea prin sublimare digitala necesita o imprimanta inkjet adaptata pentru procesul de sublimare, cerneala de sublimare, hârtie pentru transfer, un suport din poliester si o presa pentru transfer termic. Tehnica sublimarii reprezinta o noua metoda atractiva de imprimare datorita pretului de pornire relativ mic, datorita avantajelor printarii digitale fata de printarea în ecran, eliminarea tratamentelor ulterioare, detailarea meticuloasa si calitatea superioara.

Imprimarea prin sublimare digitala poate fi folosita într-o varietate de aplicatii, incluzând industria modei, artele grafice, tapiteria mobilei, mese de cazino, mese de biliard, bannerele promotionale, frigidere, skiuri, snowboarduri, pentru a enumera numai câteva exemple dintr-o industrie globala în plina extindere. Sublimarea permite pigmentului de culoare sa treaca de pe coala pe care este imprimat pe suportul final (tricou, cana, puzzle, etc).

Sublimarea digitala este pregatita sa accepte provocarea transformarii produselor materiale. Avantajele economice ale acestui procedeu sunt posibile fara a renunta la calitate. Utilizatorii actuali se bucura de beneficiile culorilor stralucite, rezolutiilor înalte, rezultatelor stabile peste timp.

Cum functioneaza?

Se printeaza poza dorita (cu cerneala de sublimare) pe o coala speciala de hârtie. Aceasta coala se pozitioneaza pe produsul ce se doreste a fi personalizat (tricou, mouse-pad, cana, etc) si se introduce în presa termica. La peste 200 grade are loc procesul de sublimare prin care moleculele de apa se transforma în gaz, iar pigmentii de culoare se transfera de pe foaia de sublimare pe produsul respectiv.

Care sunt dotarile tehnice necesare?

1. Un calculator cu un program de editat poze (Corel sau Photoshop)
2. Imprimanta + CIS (sistem de alimentare continua cu cerneala)
3. O presa termica
4. Produse Blank Singura bariera impusa folosirii pe scara larga a procesului de sublimare termica pe textile o reprezinta faptul ca materialul textil ce se doreste a fi personalizat trebuie sa aiba în compozitie minim 80% poliester.

Avantajele sublimarii termice fata de transferul termic:
• rezistenta în timp nelimitata
• rezistenta la spalari nelimitate, la temperaturi mari ale apei de spalare
• rezistenta la înalbitori chimici
• culori stralucitoare, rezolutii mult mai bune ale imaginilor în policromie
• se poate aplica pe mai multe suporturi cum ar fi textile, ceramica, metal. Sublimarea reprezinta aplicarea imaginilor în policromie pe obiecte din ceramica special fabricata, textile, metale sau materiale plastice folosind 3 ingrediente primare: cerneluri speciale, caldura si presiunea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: