Publicitate outdoor doar pe baza de licitatie

„Amplasarea sistemelor de publicitate pe domeniul public sau privat se va realiza dupa un Regulament cadru pentru amplasarea de publicitate in municipii si orase, intocmit de Ministerul Dezvoltarii Rurale si Turismului (MDRT)”

Potrivit documentului, care urmeaza sa fie aprobat printr-o Hotarâre de Guvern, amplasarea sistemelor de publicitate pe domeniul public sau privat al municipiilor se va face în urma unor licitatii, executarea lucrarilor de amplasare a acestora se va realiza în baza unei autorizatii de constructie, amplasarea de firme si reclame pe imobile se va putea face doar cu acordul majoritatii proprietarilor si în mod obligatoriu al celor afectati, iar amplasarea mesh-urilor nu va mai fi posibila decât pe calcanele cladirilor care nu sunt monument istoric sau pe cladirile aflate în reparatii. “Reglementarile care apar în acest proiect de Hotarâre de Guvern nu sunt altceva decât reglementarile care exista deja în fiecare municipiu sau oras din tara. Mai putin cea referitoare la amplasarea mesh-urilor pe cladirile care sunt monumente istorice. Probabil se încearca intrarea într-o normalitate falsa care, cred eu, oricum nu exista. Sunt masuri corecte, dar fara rezultate importante pe termen lung”, a declarat Stefan Ormenisan, art director Mediafor, firma de pe piata de productie publicitara din Târgu-Mures, informeaza ziarul Zi de Zi.

Referindu-se la efectele regulamentului întocmit de MDRT, acesta a apreciat ca firma pe care o reprezinta nu va fi afectata. “Acest domeniu este la pamânt de multa vreme si asta din cauza celor care cred ca productia publicitara se face cu echipamente “no name” si cu preturi de dumping, fara a calcula pierderile pe termen lung. Noi nu suntem afectati si nici nu vom fi pentru ca am gasit solutii de mai multa vreme prin productia unor obiecte finite care se regasesc acum în marile retele de bricolaj. Totusi, sper ca vor fi afectati cei care au adus aceasta piata în stadiul de acum”, a adaugat Stefan Ormenisan.

Sursa: Zi de Zi

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: