Fara panouri publicitare in centrele istorice ale oraselor

„Panourile de publicitate stradala, inclusiv electorala, urmeaza sa fie interzise in centrele istorice ale oraselor, precum si pe cladirile monument istoric, printr-un proiect de lege aprobat de Guvern”

Proiectul de act normativ stabileşte un cadru de la care autorităţile locale vor trebui să-şi elaboreze reglementări proprii cel puţin la fel de restrictive ca prevederile adoptate de Guvern, scrie Cotidianul.

Potrivit Elenei Udrea, reglementările de bază interzic publicitatea outdoor peste ferestrele clădirilor, excepţie făcând mesh-urile. De asemenea, se reglementează zone de publicitate lărgită, restrânsă sau fără publicitate, fiind astfel interzisă publicitatea stradală în zonele istorice ale oraşelor, precum şi pe clădirile monument istoric.
Conform proiectului, până la data de 1 mai 2011, toate formele de publicitate trebuie să se conformeze reglementărilor.

Amplasamentele pentru publicitate stradală vor fi identificate şi scoase la licitaţie publică de autoritatea locală, care va stabili norme locale în domeniu împreună cu arhitecţi, urbanişti şi reprezentanţi ai firmelor de publicitate outdoor. Proiectul de lege urmează să fie înaintat Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare. 
Totodată, printr-un ordin al ministrului Elena Udrea, s-a introdus obligativitatea consultării publice pentru proiectele de urbanism, a anunţat demnitarul.

Sursa: Cotidianul

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: